Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Alarm i alarmni sistemi – ugradnja ili ne, pitanje je sad?

Alarmni sistemi se uglavnom doživljavaju kao stvar prestiža imućnih. To je daleko od istine, jer su danas ovi sistemi zaštite postali gotovo neophodni i dostupni svima koji vode računa o sigurnosti. Prema tome, ukoliko želite da obezbedite svoj stambeni ili poslovni prostor razmislite o ugradnji alarma.

Alarm za stan, kuću ili poslovni prostor

Alarmni sistemi se mogu podeliti u više grupa, u zavisnosti od toga šta treba da obezbeđuju. Pa tako imamo alarme za auto, stambene ili poslovne prostore.
Međutim, bez obzira na namenu, alarmni sistemi se sastoje uglavnom od istih osnovnih delova. Ono bez čega nijedan alarm ne može da funkcioniše su senzor i kontrolna tabla. Preko senzora se detektuju dešavanja poput obijanja vrata, prozora, pojava požara, poplave, itd. Kontrolna tabla prima signale koje šalju senzori, nakon kojih se aktiviraju zvučni signali u samom prostoru, ali se signal šalje i policiji i korisniku.
Alarmni sistemi se danas mogu kontrolisati pomoću tastature na kontrolnoj tabli, ali i preko telefona i posebnih ključeva. To na koji način ćete upravljati svojim alarmnim sistemima zavisi isključivo od Vaših zahteva.
alarm

Na koji način radi alarm

Kao što znate, nakon aktivacije senzora proizvode se zvukovi visoke frekvencije. Cilj je da se provalnik zbuni i uplaši i na taj način odvrati od provale. Međutim, ovaj zvuk bi trebalo da uzbuni i komšije koje mogu dalje reagovati. Istovremeno sa aktivacijom senzora, signal se šalje u policijsku stanicu. Odnosno, ukoliko provalnik ipak ne odustane od provale, policija će ga zateći na licu mesta. Takođe, postoji opcija da i sam vlasnik bude obavešten primanjem obaveštenja na mobilni telefon.

Žičani ili bežični alarm – šta izabrati

Danas se na tržištu mogu naći dva tipa alarmnih sistema: žičani i bežični. Razlika u efikasnosti praktično ne postoji, već samo u načinu ugradnje. Žičani alarm zahteva bušenje zidova kako bi se ugradio, pa samim uradnja alarma traje duže. Za razliku od ovog tipa, bežični alarm se ugrađuje brzo i bez bušenja zidova. Dobra strana bežičnog alarma je u tome što ga možete prenositi u slučaju selidbe i lako se može nadograđivati. Ali, ove prednosti diktiraju i nešto višu cenu u odnosu na žičane.

Kakve prednosti donosi ugradnja alarma

Kao što smo rekli, alarmni sistemi ne predstavljaju stvar prestiža, već potrebu za maksimalnom bezbednošću. Alarmi omogućavaju da Vaš stambeni i poslovni prostor budu 24h pod zaštitom. Takođe, utvrđeno je da provalnici kada vide alarme često odustaju od provala. Pa zbog toga alarmni sistemi imaju ulogu u prevenciji krađe. A ukoliko do provale dođe, signal će biti poslat u policijsku stanicu.
Pored uloge u zaštiti od provala, alarmi imaju važnu ulogu u pružanju zaštite od požara i poplava.
Što je najvažnije, ugradnja alarma Vam pruža osećaj sigurnosti i bezbrižnosti. A to, morate priznati, nema cenu.

Alarmni sistemi – ugradnja Beograd

Ukoliko se odlučite za ugradnju alarma, Master Code bravarska radnja Vam stoji na raspolaganju svakog dana 24h! Naš stručni tim će u najkraćem roku izvršiti ugradnju na najprofesionalniji način.