Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Auto neće da se otključa? Evo par praktičnih saveta za Vas!Moderni automobili donose nam mnoge pogodnosti: veću sigurnost na putu, brzinu, udobnost, a moramo priznati i da je automobil deo statusnog simbola svakog čoveka. I sve to auto-kompanije propagiraju prilikom reklamiranja svojih modela. Međutim, razvoj auto-tehnologije donosi i neke mane: za prosečnog građanina naše zemlje održavanje ovakog „ljubimca“ košta mnogo više nego što on može da priušti, a tek kada dođe do ozbiljnijeg kvara… Takođe, dešava se i da sistem za zaključavanje „zakaže“… Još ako ostanete zaključani u autu, to može biti ozbiljan problem. Zato Vam u nastavku dajemo nekoliko praktičnih saveta koji mogu pomoći da rešite ovaj problem.

zaglavljena u autu

Ostali ste zaključani u autu? Obuzdajte napad panike

Svakako da nije prijatna situacija kada ne možete da izađete iz zatvorenog prostora. Međutim, panika nije dobar saveznik. Štaviše, ona vas može paralisati, ili Vas navesti da uradite nešto što sigurno ne biste „hladne glave“. Zato prvo udahnite duboko, izbrojte do 50 i onda razmislite o sledećim koracima.

Pokušajte da otvorite neka druga vrata

Dešavalo mi se da dobijem poziv od osobe koja panično objašnjava da se brava zaglavila, da sedi u zaključanom autu i da je na sve načine pokušala da otvori vrata, ali ne vredi. A onda kada pitam da li je pokušala da otvori neka druga vrata… Nastane samo muk…
Dok ovo čitate, verujem da deluje smešno kako se neko toga nije setio. Ali, panika je čudo! A iskreno, retko se dešava da ne mogu da se otvore samo jedna vrata. Posebno kada je reč o novijim automobilima, gde čitav mehanizam drugačije funkcioniše u odnosu na one starije modele. Ali svakako treba pokušati.
Ako imate stariji auto, situacija je malo bolja. Jer, uglavnom je u ovakvim slučajevima samo jedna zaglavljena brava, tako da postoji više šanse da bez komplikacija izađete na neka druga vrata. A i ako je čitav sistem brava zaglavljen, onda barem možete otvoriti prozor i udahnuti malo svežeg vazduha. Ili čak da izađete kroz prozor.

Nikako ne pokušavajte da otvorite vrata na silu

Verujte, slia u slučaju zaključanog auta neće dovesti do pozitivnog ishoda. Osim ako polomljena brava nije Vaš krajnji cilj! Polomljena brava će doneti samo dodatne troškove, jer ćete u ovom slučaju morati da utvrdite šta je dovelo do toga da brava zablokira, i da dodatno platite zamenu polomljene brave. I zato pokušajte da smislite neko razumnije rešenje, na primer, probajte da nekoliko puta da otključate i zaključate vrata pomoću daljinskog.. Ili u sučaju da imate stariji automobil, pokušajte da izađete kroz prozor. Možda će se prolaznici čuditi i smejati, ali ćete barem izaći iz auta. Ili da zamolite nekoga da otključa pomoću ključa sa spoljne strane
Ako ništa ne upali, pozovite profesionalce – Bravarska radnja Mastercode je tu za Vas!
Ukoliko ste sve pokušali, a i dalje Vaš auto ne može da se otključa, onda je vreme da pozovete profesionalce. Mastercode je tu 24 sata svakog dana i garantujemo da ćemo otvoriti vrata tako da ne dođe do bilo kakvog oštećenja. Ali to ne mora da znači da je problem sa sistemom zaključavanja rešen! Savet je da svakako odete kod Vašeg majstora da utvrdi zbog čega je sistem za zaključavanje „zakazao“.