Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Budite korak ispred provalnika: sprečite obijanje automobila

Obijanje automobila jedna je od najčešćih kriminalnih radnji po gradovima. Ukradene automobile provalnici vrlo brzo prodaju na crnom tržištu, ili prodaju delove posebno. Ukoliko imate skuplji model automobila, onda vaše vozilo će verovatno na meti „profesionalnih“ provalnika. Sa druge strane, ako vozite prosečan, onda postoji šansa da doživite obijanje automobija od strane manje iskusnih provalnika. Kao što znate, obijanje automobila i njegova krađa često se ne reše dobro po vlasnika auta. Iz tog razloga, potrudite se da sprečite obijanje autobila. U nastavku pročitajte na koji način.obijanje automobila

Ugradnja centralne brave – lek za obijanje automobila

Jedan od načina da sprečite obijanje automobila jeste ugradnja pouzdanog sistema centralne brave. Naime, sistem centralne brave funkcioniše po principu daljinskog upravljača pomoću koga istovremeno otključavate i zaključavate sva vrata automobila. Takođe, ovaj sistem se pokazao kao veoma dobar saveznik u borbi protiv provalnika. Naime, za razliku od klasične brave koju provalnici mogu relativno lako obiti, centralna brava je otpornija na fizička oštećenja. Naravno, i centralna brava se može obiti. Međutim, stvar je u vremenu koje bi provalnik potrošio obijajući klasičnu i centralnu bravu. Iz tog razloga većina provalnika odustane od obijanja ukoliko shvate da je ugrađena centralna brava.
Međutim, i centralne brave imaju svoje nedostatke. Pre svega, sistem ponekad može zablokirati i zbog toga možda nećete moći da otključate ili zaključate vrata. Ali, ovaj problem je najčešće lako rešiti. Ukoliko vaša centralna brava zablokira, pozovite MasterCode bravarsku radnju koja će u najkraćem mogućem roku rešiti problem.

Ugradnja alarmnog sistema protiv obijanja

Alarmni sistemi su se veoma dobro pokazali protiv obijanja automobila. Naime, provalnik se najčešće odlučuje za obijanje automobila kada proceni da će biti neprimećen. Međutim, ukoliko imate ugrađen alarmni sistem, onda možete biti sigurni da će se on oglasiti ukoliko dođe do nasilnog otvaranja vrata.
Takođe, prednost alarmnih sistema automobila je u tome što ga možete povezati sa policijskom stanicom. Samim tim, ukoliko dođe do obijanja auta, policija će automatski biti obaveštena. Pored toga, sa alarmnim sistemom se može ugraditi i lokator, koji može biti od koristi ukoliko se dogodi obijanje automobila jer se može lako locirati.

Ne zaboravite – provalnici vrebaju danima metu

Iskusni provalnici danima vrebaju svoju metu. Ukoliko primete da je automobil u različito doba dana parkiran na istom mestu, proceniće da ga ne vozite često, ili da niste kući. A upravo ovo može biti signal za obijanje automobila.
Zato, ukoliko planirate da otputujete negde bez auta, zamolite komšije ili prijatelje od poverenja da svakog dana preparkiraju auto. Nikada ne znate da li provalnici vrebaju upravo vaš auto.

Ugradnja sigurnosnih sistema automobila

Ukoliko želite da obezbedite svoj automobil, neophodno je da razmislite o ugradnji centralne brave i alarmnog sistema. Samo ovi sistemi mogu vam biti pouzdan partner u borbi protiv provalnika. U slučaju da vam je potrebna usluga ugradnje sigurnosnih sistema, MasterCode bravarska radnja stoji vam na raspolaganju! Naš profesionalni tim sa dugogodišnjim iskustvom vrši ugradnju svih vrsta alarmnih sistema za automobile, kao i centralnu bravu.