Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Elektronske brave koje same stvaraju električnu energiju za svoj rad

Elektronske brave su sve popularnije u svetu i kod nas. Osim toga što pružaju visok stepen bezbednosti prostora, ove brave su često modernog dizajna i veoma jednostavne za korišćenje. Zato se i smatraju bravama budućnosti koje će u narednim godinama doživeti potpunu ekspanziju. A mi vam predstavljamo novi tip elektronskih brava koje imaju mogućnost da stvaraju struju koja je neophodna za njihov rad.
elektronske brave

Na koji način rade elektronske brave

Elektronske brave predstavljaju savremena rešenja za zaštitu vašeg stambenog i poslovnog prostora. Glavna razlika u odnosu na klasične brave je to što vam za otključavanje elektronskih brava nije potreban ključ! Naime, ove brave se otključavaju unošenjem određene šifre koristeći mobilnu aplikaciju. Odnosno, za otključavanje ovakve pametne brave potrebno je da imate telefon, instaliranu aplikaciju i šifru za bravu. Što se tiče zaključavanja, više ne morate da brinete o tome, jer se ove brave automatski zaključavaju.

Prednost elektoronskih brava u odnosu na klasične

Prema istraživanjima, elektornske brave su se pokazale kao sigurnije rešenje u odnosu na kasične brave. Naime, brave za koje je neophodno pogoditi šifru sa više od četiri šifre se mnogo treže provaljuju u odnosu na cilindrične brave. Prema istraživanjima, provalnici su odustajali od provale ukoliko ne bi pogodili šifru nakon tri pokušaja. Za razliku od ovih, cilindrične brave provalnici mogu obiti u roku od pola minuta. Osim toga, ove pametne brave mogu vam pružiti informacije ko je sve otključao bravu. Naime, možete podesiti da svaka osoba otključava bravu pomoću posebne šifre. U zavisnosti od toga koja je šifra uneta za otključavanje, vama će stići obaveštenje ko je ušao u prostor. Naravno, ove brave se mogu otključati i pomoću klasičnog ključa.

Pametne brave koje stvaraju električnu energiju za svoj rad

Jedna od karakteristika elektornskih brava je i to što za rad zahtevaju električnu energiju. Međutim, kako danas retko nestaje struje, ovo se ne može posmatrati kao nedostatak. Ali, danas postoje i modeli koji sami stvaraju električnu energiju za svoj rad. Naime, ovakve brave stvaraju struju svaki put kada se koristi kvaka. Ove brave poseduju poseban mehanizam koji mehaničku energiju konvertuje u električnu. Ovaj sistem ne zahteva postojanje baterija, ili elektičnih instalacija. Ovakve elektronske brave imaju karakteristike kao i ostali slični modeli. Za njihovo otključavanje potrebna je specifična šifra, ali je moguće otključavanje i pomoću običnog ključa. Međutim, za razliku od ostalih, ove brave su u potpunosti autonomne i ne zahtevaju druge izvore energije. Što znači da ugradnjom ove brave vaš račun za struju će ostati nepromenjen.