Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Elektronske brave – sigurnosne brave budućnosti

Verovali ili ne, obične brave sa ključevima polako odlaze u zaborav! Danas u svetu, ali i kod nas sve su popularnije elektornske brave. I to ne bez razloga! Ovi savremeni modeli brava su se odlično pokazali u poboljšanju bezbednosti kako stambenih objekata, tako i velikih kompanija i hotela. U nastavku pročitajte koje su sve prednosti elektornske brave u odnosu na obične, cilindrične sigurnosne brave…
Elektonske brave

Kako su nastale elektoronske brave

Ideja za elektornske brave nastala je od sefovskih brava. Naime, u praksi se pokazalo da se „sve što ima šifru“ teže obija u odnosu na klasične, cilindrične sigurnosne brave. Zbog toga se javila potreba za poboljšanjem bezbednosnog sistema različitih objekata, pre svega velikih firmi i ugostiteljskih objekata. Korišćenjem ovog sistema brava rodile su se brojne ideje za unapređenje ovih brava: pored osnovne, bezbednosne funkcije, neki modeli sada pružaju mogućnost evidentiranja zaposlenih, ali i posetilaca.
Međutim, elektronske brave nisu našle samo primenu u hotelijerstvu i kompanijama. Danas se elektronske brave mogu sve češće videti na ulaznim vratima kuća i stanova. Odnosno, danas su ove brave pravi izbor za sve one koji vode računa o bezbednosti svog prostora! Brave sa šiframa nisu lak plen za provalnike. I zato oni uglavnom ni ne pokušavaju da obiju ovakve objekte. Što se tiče odabira modela ovih brava, danas na tržištu postoji veliki izbor. A to za koju bravu ćete se odlučiti zavisi od namene samog objekta.

Elektronske brave – sofisticirana sigurnost

Jedna od osnovnih karakteristika elektornskih brava jeste postizanje visokog stepena bezbednosti objekta! Naime, elektronske brave omogućavaju otvaranje vrata samo ukoliko se ukuca ispravna šifra. Dužina šifre zavisi od samog modela brave, ali postoji mogućnost da vlasnik sam odabere koliko cifara želi. Naravno, što je veći broj različitih cifara, manje su šanse da provalnici pogode šifru.
Elektronske brave su idealne za one koji zaboravljaju ključeve, ili koje mrzi da nose svežanj ključeva sa sobom. Problem može nastati jedino ako zaboravite šifru. Zato se preporučuje da dobro razmislite o kombinaciji cifara kada ugrađujete ovu bravu. Naravno, šifra se uvek može resetovati i ponovo izabrati nova kombinacija cifara.

Negativne strane elektronske brave

Elektronske brave pokazale su se veoma dobro u praksi. Najveći broj onih koji su ugradili elektronske brave su izuzetno zadovoljni. To je zbog toga što ove brave pružaju maksimalnu bezbednost, a korišćenje je veoma jednostavno.
Međutim, postoje stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom ugradnje elektronske brave. To je pre svega model brave. Oni modeli koji nude kreiranje šifre od samo 3 cifre nisu toliko pouzdne. Naime, iskusni provalnici će relativno lako otkriti kombinaciju cifara.
Pored toga, vodite računa kome dajete šifru za bravu. Što više osoba zna „dobitnu kombinaciju“, veće su šanse da u Vaš objekat nesmetano uđe provalnik. Takođe, kada otključavate vrata, vodite računa da nema nekoga u blizini. Naime, iskusni provlalnici mogu iz daleka videti Vašu kombinaciju, a onda će sačekati povoljnu situaciju i ući u Vaš objekat.

Elektronske brave – ugradnja

Ugradnja elektoronskih brava je relativno jednostavna. Međutim, važno je da to urade provereni profesionalci koji će nakon ugradnje i aktivirati bravu. Master Code bravarska radnja vrši ugradnju i aktivaciju elektronskih brava na teritoriji Beograda. Naš stručni tim je tu za Vas svakog dana, 24h!