Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Jednostavna ugradnja magnetne brave

Da li ste razmišljali o promeni brave radi postizanja bolje bezbednosti vašeg prostora? Ukoliko želite da jednostavno i bešumno otključavate vrata i da imate maksimalnu sigurnost, magnetne brave mogu biti odličan izbor. Kako da ugradnja magnetne brave bude što jednostavnija, pročitajte u nastavku.
ugradnja magnetne brave

Kako magnetne brave funkcionišu

Kao što sam naziv kaže, osnovna karakteristika magnetne brave je postojanje magneta. Ovaj magnet se nalazi u unutrašnjosti brave i poktiven je sa gornje strane matalnom pločom. Prilikom otvaranja vrata, ručica pomera metalnu pregradu i magnet, a vrata se otvaraju. Posedovanjem posebnog senzora, odnosno „ključa“ magnetne brave se mogu otključavati. Samim tim, ovakvu bravu je teško obiti, odnosno provalnicima će biti potrebno mnogo više vremena u odnosu na obijanje sigurnosne brave sa cilindrom.

Međutim, da bi magnetna brava funkcionisala potrebno je da se obezbedi elektromagnetno polje, odnosno napajanje na struju. Zato ukoliko živite u mestu gde relativno često dolazi do isključenja struje, magnetne brave neće biti pozdan saveznik u postizanju bezbednosti prostora. Za najveći broj ovih tipova brava je potrebno napajanje od 12 V.

Magnetne brave – namena

Magnetne brave se mogu koristiti za obezbeđivanje stambenog, poslovnog prostora, a često se nalaze i na kapijama, balkonskim vratima i ulaznim vratima stambenih zgrada. Ove brave su se pokazale kao izuzetno pouzdane i zbog toga se često nalaze na vratima zlatara, kancelarija, kafića, magacinima ali i ulaznim vratima zgrada. Zbog specifičnog sistema, ove brave je teže obiti u odnosu na cilindrične. Naime, istraživanja su pokazala da provalnici izbegavaju da obijaju neki prostor više od dva ili tri minuta, zbog straha da ih neko može uočiti. Iz tog razloga, čak iako pokušaju da obiju magnetne brave, vrlo brzo će odustati.

Prednosti magnetne brave u odnosu na ostale sigurnosne brave

Jedno od glevnih prednosti magnetne brave u odnosu na „klasične“, cilindične brave je u tome što omogućava beskontaktno otključavanje. Više ne morate da se mučite da ubacujte ključ u bravu dok nosite kese iz kupovine, dovoljno je samo da približite senzor i vrata će se otključati. Pored toga, možete napraviti mehanizam automatskog zaključavanja, pa ne morate više brinuti da li ste zaključali vrata. Dodatno, zaključavanje i otključavanje vrata je gotovo nečujno. Zbog specifičnog mehanizma, elementi brave se praktično ne dodiruju, pa samim tim magnetne brave ne mogu propasti tokom vremena.

Ugradnja magnetne brave

Ugradnja magnetne brave se može izvršiti na svim tipovima vrata: od kapije, preko drvenih i metalnih, do staklenih vrata. Koliko će uradnja magnetne brave biti zahtevna zavisi pre svega od tipa vrata, ali i brave koju ste odabrali.

Ukoliko niste sigurni da biste sami uspeli uspešno da ugradite ovaj tip brave, možete nas pozvati. MasterCode tim će u najkraćem mogućem roku obaviti ugradnju magnetne brave bez ikakvih oštećenja.