Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Jednostavno otključavanje zgrade uz pomoć magnetne brave

Koliko vam se puta desilo da dolazite kući i da su vam ruke zauzete brojnim kesama? I onda shvatite da su ulazna vrata od zgrade zaključana. Pa potraga za ključem koji je naravno negde duboko u torbi, ili nekom nepristupačnom džepu. A onda sa svim tim kesama u rukama treba otključati vrata, to je tek prava umetnost. Na sreću mnoge zgrade danas imaju magnetne brave koje se mogu otključati aktiviranjem senzora.
magnetne brave

Na koji način funkcionišu magnetne brave

Magnetnetne brave su karakteristične po tome što ne zahtevaju otključavanje pomoću ključa. Naime, magnetne brave se mogu bez problema ugraditi u postojeći sistem sigurnosne brave. Što znači da se vrata i dalje mogu otključavati pomoću ključa, ali se ugradnjom senzora mogu otključavati pomoću posebnog čitača koji podseća na privezak za ključeve. Naime, prilikom ugradnje ovog sigurnosnog sistema ispred ulaznih vrata se instalira senzorni sistem. On služi da prepozna posebno kodirane čipove, a potom otključava bravu.
Ono što je velika prednost magnetne brave je to što može držati vrata zaključana i pri sili od 300 kg. Što znači da ove brave mogu smanjiti šansu za obijanjem ulaznih vrata zgrade.
Osim pomoću čitača, magnetne brave se mogu otključavati i unošenjem šifre na displeju. Naime, pojedini tipovi brava poseduju i mogućnost ugradnje malog displeja sa brojevima. Kucanjem odgovarajuće šifre zadaje se komanda za otključavanje.

Magnetne brave kao sistem za kontrolisani ulaz u zgradu

Ukoliko vam smeta da komšije ostavljaju otključana ulazna vrata od zgrade i da nepoznate mogu nesmetano ući, onda magnetne brave mogu biti odlično rešenje ovih problema! Pre svega, magnetne brave se automatski zaključavaju prilikom zatvaranja vrata. Sa druge strane, i komšijama će biti lakše da otključavaju vrata prinošenjem čitača senzoru. Na taj način ćete uštedeti vreme za otključavanje, ali i postići sigurnost nakon zatvaranja vrata. Takođe, više nećete morati da se u toku slabe svetlosti mučite da otključavate vrata fizički. Pored toga, ovakav vid otključavanja je posebno pogodan za decu i starije osobe jer neće morati da provode vreme pokušavajući da ubace ključ u bravu na pravi ačin. I što je najvažnije, na ovaj način vrata mogu otključati samo oni koji imaju posebno kodirane čitače. Što znači da više ne morate da brinete da će neko nepoznat moći da upadne u vašu zgradu.

Video nadzor kao dodatan vid sigurnosti

Ukoliko želite da dodatno poboljšate sigurnost i bezbednost vaše zgrade, razmislite o ugradnji video nadzora. Danas smo nažalost suočeni sa čestim obijanjima i krađama. Iz tog razloga bi tebalo da na sastanku kućnog saveta predložite ugradnju magnetne brave i video nadzora. Ovi sigurnosni sistemi mogu biti vaši pouzdani partneri u borbi protiv potencijalnih provalnika. Ovakva investicija je nešto što neće preterano uticati na smanjenje budžeta stanara zgrade, a benefiti koje ćete dobiti su veliki. Pre svega, kada provalnici vide da je zgrada obezbeđena ovim sigurnosnim sistemima sigurno će odustati od provale jer niko od nih ne želi da bude uhvaćen. A instalacijom sigurnosnih kamera veoma lako se mogu identifikovati provalnici.

Master Code tim – prepustite nam ugradnju magnetne brave

Iako sama ugradnja sistema magnetne brave nije previše komplikovana, ipak je potrebno da to obave profesionalci. Master Code bravarska radnja bavi se ugradnjom i održavanjem sistema magnetne brave. Zato ukoliko želite da podignete bezbednost vaše zgrade na viši nivo, pozovite nas!