Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Kako da odključate cilindrične brave bez ključa

Da li vam se nekad desilo da ste zaboravili ili izgubili ključ i da ne možete da uđete u stan? Koliko vam se puta desilo da morate da tražite nekoga ko ima ključ, ili bravara da vam otključaju vrata? Ako spadate u ovu grupu ljudi, onda bi svakako trebalo da pročitate naše savete kako da otključate cilidrične brave bez ključa.

Kako da otklju;ate cilindri;ne brave

Kako funkcionišu cilindrične brave

Cilindrične brave spadaju u jednostavniji tip sigurnosnih brava. Ove brave funkcionišu na principu sekirica i žljebova. Pomoću sistema opruga, tokom zaključavanja i otključavanja sekirice se pomeraju i ulaze, odnosno izlaze iz žljabova. Samim tim, složenost sistema zaključavanja upravo zavisi od broja i različitih dimenzija sekirica i žljebova. Naravno, što je sistem komplikovaniji, to su cilindrične brave teže za obijanje.

Kako da otključate cilindrične brave pomoću ukosnica

Sigurno ste barem jednom na filmu videli kako tajni agenti otvaraju brave pomoću ukosnica. I iako na filmu izgleda prilično jednostavno, u stvarnosti nije baš tako. Iz tog razloga, najbolji savet za pitanje kako da otključate cilindrične brave pomoću ukosnica je da se naoružate strpljenjem. Ako već niste ovo ranije radili, onda budite spremni na to da će vam biti potrebno vreme.
Prvo što treba da uradite da otključate cilindrične brave pomoću ukosnica je da jednu ukosnicu savijete pod uglom od 90 stepeni i ubacite je u bravu. Ova ukosnica će vam koristiti kao poluga. Naime, na nju je potrebno osloniti drugu ukosnicu kojom ćete pomerati sekirice unutar brave. Međutim, kako biste mogli da ubacite drugu ukosnicu u bravu, potrebno je da je raširite, odnosno ispravite, a onda jedan kraj ubacite u bravu. Kako budete pomerali drugu ukosncicu ka unitrašnjosti cilindrične brave, tako ćete postepeno otključavati samu bravu.

Kako da otključate cilindrične brave pomoću bušilice

Kada nemate ključ pri ruci, cilindričnu bravu možete otvoriti i pomoću bušilice. Naime, odgovor na pitanje kako da otvorite cilindrične brave pomoću bušilice je jednostavan: uzmite bušilicu i odgovarajuću veličinu nastavka ubacite u sam cilindar. Odnosno u deo u koji ubacujete ključ. Međutim, moramo skrenuti pažnju na to da će ova metoda vrlo verovatno unišitite sistem zaključavanja. Iz tog razloga, ovu metodu primenite jedino ukoliko ste izgubili ključ i iz tog razloga planirate da svakako promenite bravu. U suprotnom, razmislite o nekoj „bezazlenijoj“ opciji.

Bravar Beograd

Ako ne spadate u grupu onih koji vole da majstorišu sami, ili se bojite da ćete oštetiti bravu, ili jednostavno ne želite da gubite vreme da sami otključavate bravu, onda se obratite profesionalcima. Iskusni bravari će na brz način otvoriti svaku bravu bez ikakvih oštećenja. Zato, ukoliko nas pitate kako da otključate cilindrične brave bez ključa, odgovor je jednosavan: pozovite MasterCode bravarsku radnju i naš stručni tim će doći u najkraćem mogućem roku i rešiti problem zaključane brave bez ikakvih oštećenja. Ukoliko želite savet, možete doći u našu bravarsku radnju na Vračaru.