Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Kako odabrati sigurnosne brave za prozore

Pouzdani i kvalitetni sigurnosni sistemi su jedan od preduslova za bezbednost doma. Imajući u vidu da živimo u vremenu kada su provale svakodnevne ne samo u velikim gradovima, važno je razmišljati o ugradnji sigurnosne brave za prozore, a ne samo za ulazna vrata.

sigurnosne brave za prozore

Kako izgledaju sigurnosne brave za prozore

Sigurnosne brave za prozore možemo podelitet na dopunska i dodatna rešenja. Dopunsko rešenje predstavlja bravu koja se ugrađuje na postojeću ručku i aktivira se kada zatvorite prozor, a otvara pomoću ključa. Važna karkteristika ovog tipa sigurnosne brave je u tome što ne morate da razmišljate o tome da li ste zaključali bravu, jer se zaključava automatski po zatvaranju. Takođe, ovakav tip brava je izrađen od čeličnih elemenata, pa može izdržati pritisak i preko jedne tone. Danas na tržištu možete pronaći sigurnosne brave za prozore koje se međusobno razlikuju u načinu zaključavanja, pa tako postoje brave koje imaju jednu ili više tačaka zaključavanja.
Dodatna sredstva za zaštitu predstavljaju brave koje se montiraju iznad ručke i mogu biti unutrašnje ili spoljašnje. Stariji modeli zaključavaju se i otključavaju pomoću ključa, dok je kod novijih zastupljena kombinacija automatskog zaključavanja pokretanjem ručke i otključavanja pomoću ključa.

Najsavremenije sigurnosne brave za prozore

Pored standardnih tipova brava koje su pomenute, danas se na tržištu mogu pronaći savremene sigurnosne brave za prozore. Najčešće su to sigurnosni sistemi koji se otljučavaju pomoću šifri. Za ovakav tip brava nije potreban ključ, a može se podesiti ista šifra za otključavanje svih prozora, ali i ulaznih vrata, što je bitno za vlasnike jer ne moraju da pamte više različitih šifri.

Kome su namenjene sigurnosne brave za prozore

Sigurnosne brave za prozore imaju široku namenu i koriste se kako u domovima, tako i poslovnim prostorima. Kada je reč o povećanju stepena bezbednosti domova, ovaj tip brava posebno se preporučuje ukoliko živite u prizemlju ili na nižim spratovima. Takođe, njihova montaža preporučuje se i roditeljima sa malom decom, jer na taj način možete sprečiti rizične situacije da deca sama otvaraju prozore ili balkonska vrata.

Profesionalna ugradnja sigurnosne brave za prozore

Ako ne želite da sami ugradite sigurnosne brave, pozovite profesionalce. Ukoliko vam je potreban bravar u Beogradu ili želite da se informišete o najpouzdanijim bravama, MASTER CODE tim vam stoji na usluzi 24 h.