Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Mehatronični cilindri za savršenu bezbednost vašeg doma

Bezbednost poslovnog i stambenog prostora je jedna od najvećih briga. Svi smo na žalost upoznati sa čestim provalama i pljačkama. Međutim, postoje načini kako da stanete na put provalncima. Ukolko želite da dodatno obezbedite ulazna vrata, ugradite meganotronične cilindre. Ovi savremeni modeli bezbednosnih dodataka sigurno će naterati provalnike da odustanu. U nastavku pričitajte šta su zapravo mehanotronični cilindri.
mehatronični-cilindri

Šta su mehanotronični cilindri

Mehanotronički cilindri predstavljaju 2 u 1 uređaj. Odnosno, oni predstavljaju brave koje se mogu otvarati mehanički pomoću ključa, ali i elektronski. Velika prednost u odnosu na većinu sličnih brava je u tome što se mehanotronični cilindri instaliraju na već postojeće obične cilindre. Samim tim, ovo rešenje je jeftinije od ugradnje npr. potpuno digitalnih brava koje zahtevaju posebnu ugradnju. Zapravo, ovi cilindri predstavljaju savremenu verziju cilindrične sigurnosne brave.
Što se tiče ključeva za ove brave, on se sastoji iz klasičnog ključa i senzora. Senzor predstavlja digitalni ključ koji omogućava brzo i jednostavno otključavanje. Potrebno je samo da ključ približite bravi i ona će se automatski otključati.

Koji nivo sigurnosti pružaju mehanotronični cilindri

Osnovna karakteristika mehanotroničnih cilindara jeste ograničen pristup. Odnosno, vi sami možete odrediti ko može imati pristup vašim prostorijama i u kojoj meri. Pored toga, vi uvek možete onemogućiti pristup onome kome ste prethodno omogućili otključavanje.
Takođe, mehanotronični cilindrični ulošci predstavljaju pravu „muku“ za provalnike. Naime, iako na prvi pogled ove brave podsećaju na obične cilindrične, nije baš tako. Pre svega, one su mnogo komplikovanije za obijanje. Sa druge strane, ukoliko dođe do provale, vlasnicima će stići obaveštenje. Na taj način se provala može sprečiti i uhvatiti provalnik.

Mehanotronični cilindri – prednosti

Ovaj tip zaključavanja se pokazao kao veoma pouzdan. Takođe, instalacija ovih cilindra donosi i druge prednosti. Pre svega, najveći broj modela pruža mogućnost preko 50 000 ciklusa otključavanja i zaključavanja. Ovi modeli pružaju dvostruku zaštitu vašem prostoru: mehaničku i elektronsku. Zatim, ovi sistemi se mogu jednostavno kombinovati sa postojećim sigurnosnim sistemima. Sama instalacija ovog sistema je jako jednostavna. Možete dobijati informacije ko je i kada ušao u prostor. I isto tako da omogućavate i onemogućavate pristup prostorijama.
Zato, ukoliko ne želite da zamenite postojeći sigurnosni sistem, već samo da ga dogradite, mehanotronični cilindri su idealno rešenje. Ovi sistemi su posebno dobra opcija ukoliko želite da obezbedite prostorije sa visokim rizikom od provala. Pritom, za razliku od većine sličnih sistema, ove brave su dosta povoljnije.