Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Najbolje sigurnosne brave za bezbednost vašeg doma

Sigurnost doma je neprocenljiva, ali se dešava da značajno ulaganje u bezbednosne sisteme ne znači i nužno maksimalnu bezbednost doma. Sa druge strane, racionalno ulaganje i konsultacija sa stručnim licima može vam pomoći da se opredelite za najekonomičnije rešenje. Jedan od najvažnijih koraka u bezbednosti doma je odabir najbolje sigurnosne brave.

najbolje sigurnosne brave

Materijali od kojih se izrađuju najbolje sigurnosne brave

Najbolje sigurnosne brave napravljene su od čelika, jednog od najčvršćih materijala. Iz tog razloga, ovakve sigurnosne prave je teže obiti, jer se cilindri ne mogu polomiti, za razliku od brava koje su napravljene od drugih, mekših materijala. Naravno, ovakav tip brava je i skup, ali prilikom kupovine treba imati na umu da su one ujedno i najdugovečnije, pa su samim tim i isplative.

Tipovi zaključavanja sigurnosne brave

Jedna od najvažnijih karakteristika najbolje sigurnosne brave koji mogu otežati obijanje jeste vrsta zaključavanja.  Naime, danas na tržištu postoje brave sa jednom ili više tačaka zaključavanja. Što je veći broj tačaka zaključavanja, veći je stepen sigurnosti. Takođe, sigurnosne brave sa više tačaka zaključavanja omogućavaju da se ulazna vrata ne krive tokom vremena, za razliku od brava sa jednom tačkom zaključavanja.

Najbolje sigurnosne brave – italijanski i nemački sistemi

Danas postoje dve vrste sistema sigurnosnih brava: italijanski i nemački. Italijanski sistem zaključavanja je kod nas poznat i kao H sistem i ovakav tip predstavljaju najbolje sigurnosne brave za drvena, PVC ili aluminijumska ulazna vrata. Ovakav tip sigurnosne brave najčešće ima pet pokretnih štiftova, nosače šipki, četiri uspravne šipke i jednu vodoravnu i mogu imati čak devet tačaka zaključavanja. Ugradnja šipki, odnosno sistema brave vrši se unutar vrata, tako da se sa ugradnjom ne menja izgled brave.

Nemački sistem sastoji se od jedne horizontalne poprečne brave, a za povećanje stepena bezbednosti mogu se ugraditi dve brave, jedna ispod i iznad kvake.

Najsavremenije sigurnosne brave

Pored široko rasprostranjenih vrsta H i nemačkih sistema, danas se na tržištu mogu pronaći najsavremenije sigurnosne brave. Jedna od najznačajnih razlika ovih brava u odnosu na klasične je u tome što isključuju upotrebu metalnog ključa. Ovakve najbolje sigurnosne brave otvaraju se pomoću kartica, mobilnog telefona, otiska prstiju, itd.

Ugradnja najbolje sigurnosne brave

Bez obzira za koji tip sigurnosne brave se odlučite, važno je da njenu ugradnju izvrši ovlašćeno stručno lice. MasterCode tim vrši ugradnju brava brzo, bez oštećenja vrata. Stojimo vam na raspolaganju i u slučaju hitnih intervencija, 24 h dnevno.