Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Najbolje sigurnosne brave

Koje su najbolje sigurnosne brave?

Sigurno se često pitate kada zaključavate vrata od stana ili kuće da li je Vaša sigurnosna brava dovoljno dobra zaštita od provalnika. Danas je obijanje stanova postalo toliko često, pa je i opravdana strepnja za obezbeđivanjem stambenog prostora. Brave su ključni elementi koji imaju najvećeg udela u zaštiti. Upravo zbog toga ćemo dati nekoliko saveta koji Vam mogu pomoći da vidite da li ste izabrali dobru i, ukoliko niste, koje su najbolje brave za ulazna vrata.

najbolje cilindrične brave
najbolje cilindrične brave

Cilindrične sigurnosne brave za ulazna vrata

Cilindar brave rade po principu malih sekira koje koje se pomoću sistema opruga užljebljuju u proreze prilikom zaključavanja i na taj način sprečavaju otvaranje vrata. Međutim, cilindar brave nisu najsigurnije rešenje, jer se, po nekom pravilu, ovakve brave najlakše obijaju. Ključevi i prorezi su za njih jednostavniji, pa samim tim i lakši za obijanje. A i često su napravljene od lošijih materijala pa se lako lome i obijaju. Takođe, i ključevi se mogu lako slomiti, pa se može desiti da se ključ slomi i zaglavi u bravi.
Međutim, uprkos nedostacima, cena cilindar brave je veoma povoljna i to je često odlučujući faktor za kpovinu. Pored toga, danas se proizvode i nešto komplikovanje cilindrične brave kojima odgovaraju ključevi sa većim brojem zubaca i proreza pa je samim tim otežano otključavanje.

Sigurnosne brave više tačaka za zaključavanja

Ove brave omogućavaju blokadu na više različitih tačaka istovremeno. Naravno, što je više tačaka, to su bolje brave. Danas se mogu naći brave sa čak više od 16 tačaka zaključavanja. Takođe, ove brave imaju dodatne kukuce, rigle, tuljke koji otežavaju obijanje. Pored toga, ugradnjom ovog tipa sigurnosne brave vrata bolje naležu na šarke, što sprečava krivljenje vrata tokom vremena.
Takođe, ključevi su izrađeni tako da je teško napraviti kopiju. To je sa jedne strane prednost, ali ako izgubite svoj ključ, to može predstavljati komplikuaciju.

H sistem

H sistem, ili italijanski sistem brava ima najčešće pet štiftova, nosače šipki, jednu vodoravnu i četiri uspravne šipke. Ove brave mogu imati i devet tačaka zaključavanja, što donosi dodatnu sigurnost. Ovaj sistem brava se montira na unutrašnju stranu vrata i može biti dopunski sigurnosni sitem. Ovo je čest izbor onih koji ne žele da menjaju ili oštete svoja vrata, a H brave se mogu montirati na sve tipove vrata.
Ovakav sistem omogućava veliku zaštitu. Jer, bravu nije nemoguće provaliti, međutim za to je potrebno vreme. A lopovima je svaki trenutak bitan i zbog toga najčešće odustaju od obijanja kada shvate da imaju posla sa H sistemom brava.

Nemačke sigurnosne brave za ulazna vrata

Nemačke brave su dobile naziv jer imaju šroku primenu u Nemačkoj. One imaju jednu horizontalnu bravu. Pored toga, mogu imati i dve vertikalne brave: jednu ispod i jednu iznad kvake. Ovaj sistem se pokazao kao veoma pouzdan, jer provalnici (kao i u slučaju H brave) najčešće odustaju i prelaze na neku „lakšu“ metu.

Brave na šifru

Ovo je veoma dobar izbor ukoliko želite sigurnost Vašeg stambenog i poslovnog prostora. Brave na šifru smanjuju na minimum šanse da se obije stan. Naime, za svaku bravu se dobija jedinstvena šifra. Samim tim, otključavanje vrata je gotovo nemoguće ukoliko se ne odabere odgovarajuća šifra. I zbog toga vodite računa kome dajete šifru za otključavanje! Naravno, šifra se može promeniti, ali to zahteva intervenciju profesionalaca.

Ako živite u Beogradu, Bravar Non Stop Vam može pomoći!

Izbor sigurnosne brave nije nimalo lak. Zbog toga je važno da se posavetujete sa stučnim osobama koje će znati da preporuči najbolju bravu koja odgovara Vašim potrebama. Mastercode tim je tu da sasluša sve Vaše potrebe i preporuči najbolju bravu! Pored toga, mi vršimo i usluge održavanja, servisa i ugradnje novih brava. A ukoliko se dese neke nepredviđene situacije poput blokiranja vrata, ili mehaničko oštećenje brava, možete nas pozvati bilo kada, jer vršimo svoje usluge svakog dana 24 sata!