Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Najbolji cilindrični ulošci

Bezbednost i sigurnost doma nema cenu. Međutim, u Srbiji još uvek nije dovoljno razvijena svest o tome da se ulaže u bezbednost svog stana. Na žalost, i dalje postoji nepoverenje u majstore, pa se mnogi još uvek praktikuju da sami popravljaju brave. Iako majstorisanje na svoju ruku može uštedeti novac, treba imati na umu da neke stvari ipak nemaju cenu. Zato, ukoliko želite da zamenite bravu na ulaznim vratima, razmislite da pozovete bravara. Samo profesionalci će znati da preporuče i ugrade sigurnosne brave na najbolji način. Međutim, cilindrični ulošci se relativno lako mogu zameniti. U nastavku pročitajte na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine cilindričnih uložaka.

najbolje cilindrične brave

Šta su cilindrični ulošci

Cilindrični ulošci su čest sastavni deo sigurnosne brave. Iako nisu najpouzdaniji i najbezbedniji izbor, oni se i dalje često nalaze na ulaznim vratima. Za razliku od ostalih sigurnosnih brava, cilindrični ulošci se relativno lako obijaju.
Najčešća mana sigurnosnih brava sa cilindrilčnim ulošcima je to što jeftinije imaju manji broj zubaca, pa se samim tim ključevi mogu lako narezati, a brave za kratko vreme obiti. Međutim, postoje i cilindrični ulošci sa većim brojem i komplikovanijim sistemom zubaca. U zavisnosti od kompleksnosti, zavisi i cena uložaka. Ovakvi cilindrični ulošci su se pokazali kao pouzdan partner u bezbednosti Vašeg doma. Ovi modeli otežavaju potencijalnom provalniku da uđe u Vaš prostor.

Cilindrični ulošci – na šta obratiti pažnju prilikom kupovine

Kako biste smanjili šansu da provalnik obije sigurnosnu bravu sa cilindričnim uloškom, važno je da se pridržavate nekih pravila.
Jedna od osnovnih stvari je dužina uloška. Naime, danas se mogu naći cilindrični ulošci različitih dužina. Međutim, to koju dužinu ćete odabrati zavisi od debljine vrata i sigurnosne brave. Veoma je važno da cilindrični uložak ne viri sa spoljne strane brave, jer to omogućava lako lomljenje uloška. Odnosno, omogućava lakše obijanje. Preporuka je da uložak viri maksimalno 2 mm sa spoljne strane brave.
Materijal od koje je cilindar napravljen takođe ima važnu ulogu u pružanju sigurnosti. Naime, cilindrični ulošci napravljeni od čelika, ili sličnog čvrstog materijala su otporni na bušenje i druge tehnike obijanja.

Dodatna zaštita

Da biste postigli potpunu zaštitu od obijanja životnog prostora, važno je da pored sigurnosne brave obratite pažnju na dodatne elemente. To su pre svega sigurnosna vrata. Važno je da ona budu masivna kako bi sprečila obijanje pomoću pajsera ili primenom neke druge sile. Poželjno je da vrata budu napravljena od različitih materijala, jer se na taj način postiže dodatna sigurnost.
Dodatne brave su svakako važan detalj koji doprinosi dodatnoj bezbednosti. One otežavaju provalu, jer zahtevaju dodatno vreme za njihovo obijanje. A kako je provalnicima svaki minut bitan kako ne bi bili uhvaćeni na delu, oni često odustaju kada shvate da su obe brave zaključane. Zbog toga savetujemo da prilikom svakog odlaska iz kuće obavezno zaključate i dodatne brave.

Cilindrični ulošci – uradnja

Cilindrični ulošci se relativno lako ugrađuju. Ukoliko niste imali prilike da menjate cilindrične uloške, na ovom blogu možete da pročitate kako najjednostavnije da ih zamenite.
Međutim, ukoliko nemate iskustva, ni vremena, zamenu i ugradnju cilindričnih uložaka možete prepustiti nama! Master Code bravarska radnja nudi veliki izbor cilindričnih uložaka, a pored toga vršimo zamenu i ugradnju bez oštećenja! Tu smo za Vas svakog dana 24 sata.