Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Saveti kako izabrati hidraulični zatvarač za vrata

Hidraulični zatvarač za vrata je idealno rešenje ukoliko vas nervira lupanje vrata prilikom zatvaranja. Ovi sistemi su kod nas poznati i kao ztvarači, diplomati i pumpe i često se nalaze na vratima kako stambenih, tako i poslovnih prostorija. Veliki izbor modela danas nam omogućava da izaberemo onaj koji najviše odgovara određenim modelima vrata. U nastavku pročitajte kakvi sve modeli zatvarača postoje.
hidraulični zatvarač za vrata

Karakteristike vrata

Hidraulični zatvarač treba birati pre svega u odnosu na vrata. Naime, u zavisnosti od širine i mase vrate treba odabrati i odgovrajući zatvarač. Da bi zatvarač mogao da uspori zatvaranje vrata, potrebno je da bude dovoljno izdržljiv i da može idealnom brzinom i silom da zatvori vrata. Sigurni smo da ne biste voleli da se vrata zatvaraju previše brzo, ili presporo. Zato se posavetujte sa profesionalcima. I obavezno im recite masu i širinu vrata.

Hidraulični zatvarač za vrata –vrste

Kao što smo naveli, na tržištu postoji veliki broj modela koji se mogu podeliti u nekoliko grupa. U zavisnosti od toga na koji deo vrata se zatvarači montiraju i kako izgledaju imamo:
1. Gornji hidraulični zatvarač za vrata – ovo je najčešći tip zatvarača koji se postavljaju na gornju ivicu vrata.
2. Skriveni hidraulični zatvarač – ovi modeli su čest izbor moderno opremljenih prostorija. Ovi zatvarači su gotovo neprimetni i savršeno se uklapaju u svaki ambijent.
3. Gornji zatvarači za vrata sa šarkama – ovi zatvarači se često biraju za jednokrilna vrata. Prednost ovih modela je veoma jednostavna ugradnja.
4. Podni zatvarači – ovakvi zatvarači su veoma diskretni, gotovo neprimetni. Istovremeno, oni su veoma pouzdani i dobro se uklapaju sa najrazličitijim modelima vrata.
5. Hidraulični zatvarač za protivpožarna vrata – ovi modeli imaju veoma važnu prednost: njihova otovorenost i zatvorenost se može kontrolisati. Naime, ovi zatvarači mogu držati krila u otvorenom položaju vrata u slučaju požara. Na taj način se omogućava brža i efikasnija potencijalna evakuacija u slučaju požara.

Hidrauličn zatvarač za vrata – ugradnja

Ugadnja hidrauličnih zatvarača se razlikuje u zavisnosti od modela. Međutim, najčešće je ugradnja prilično je jednostavna. To znači da ne morate biti previše vešt majstor da bi ste uspešno instalirali zatvarač. Ali ukoliko nemate vremena za ugradnju, tim Master Code bravarske radnje je tu za vas! Naš stručni tim će u najkraćem mogućem roku ugraditi hidraulične zatvarače za vrata bez ikakvih oštećenja vrata!