Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Sigurnosne brave, video nadzor i alarmni sistemi za sigurnost vašeg doma i poslovnog prostora

Živimo u dobu kada su krađe postale naša svakodnevnica. I iako se sistemi za zaštitu prostora razvijaju, provalnici i dalje uspevaju da ih prevaziđu. Štaviše, ovi komplikovani sigurnosni sistemi mogu predstavljati izazov za iskusne provalnike. Na sreću, ovakvih provalnika je ipak manji broj. Zato, ukoliko želite da sačuvate svoje dragocenosti, ali i svoju bezbednost, moderne sigurnosne brave, alarmni sistemi i video nadzor mogu biti dobri saveznici u borbi protiv provalnika.
sigurnosne brave

Ko je sve meta današnjih provalnika

Iako ne postoji pravilo, prema policijskim izveštajima, provale se najčešće dešavaju kada provalnici misle da u prostorijama koje planiraju da obiju nema ljudi. Jer, ni njima nije u interesu da postoje očevici koji mogu narušiti planove. Takođe, meta njihovog napada mogu biti prostori za koje veruju da se u njima nalaze vredni predmeti. Pa tako, provalnici lako mogu saznati ukoliko ste renovirali stan, ako imate nakit u stanu, ili imate vredne predmete u kancelariji. Samim tim, svako od nas može postati meta provalnika. A osim gubitka dragocenosti, svi koji su doživeli provalu znaju kroz kakav su stres i strah prolazili mesecima nakon tog događaja. Zato, ukoliko želite da budete korak ispred provalnika, razmislite o ugradnji pouzdane sigurnosne brave, video nadzora, i/ili alarmnog sistema.

Sigurnosne brave – prvi korak ka vašoj sigurnosti

Sigurnosne brave i kvalitetna ulazna vrata su jedan od glavnih stavki kada je reč o vezbednosti vašeg prostora. Iako se gotovo svaka brava može obiti, kvalitetne sigrnosne brave sa komplikovanijim sistemom zaključavanja će sigurno otežati posao lopovima. Naime, provalnici najčešće biraju „lake mete“. Odnosno, ukoliko procene da se brava može jednostavno obiti u roku od par minuta, onda će vrlo verovatno pokušati da je obiju. U suprotnom, njima nije u interesu da obijaju bravu duže, jer može naići neko, ili komšije mogu posumnjati da se nešto dešava. Iz tog razloga, kvalitetne sigurnosne brave su jedno od osnovnih rešenja za bezbednost. Ali, i sama ulazna vrata moraju biti dovoljno izdržljiva kako bi podnela fizičke pritiske. Naime, provalnici pomoću pajsera mogu obična drvena vrata skinuti sa šarki i na taj način ući u stan. Zato, ukoliko želite osnovnu bezbednost svog prostora, odaberite kvalitetne sigurnosne brave i ulazna vrata.

Alarmni sistemi – sistemi pouzdan saveznik u borbi protiv provalnika

Alarmni sistemi takođe su rasprostranjen način zaštite stambenog i poslovnog prostora. Naime, postoji veliki broj tipova alarma. Ali, ono što je karakteristično za sve modele jeste da poseduju senzor i kontrolnu tablu. Senzor ima glavnu ulogu u detekciji provale, odnosno promena koji mogu ukazivati na provalu. Zatim se informacija šalje do kontrolne table, odakle se produkuje karakterističan zvuk. Takođe, alarmni sistemi mogu biti povezani sa policijskom stanicom, pa tako policija može biti direktno obaveštena ukoliko dođe do obijanja.
Video nadzor – dobar saveznik u identifikaciji provalnika
Video nadzor ima široku primenu u obezbeđivanju prostora. Pre svega, ukoliko vaš poslovni ili stambeni prostor ima portira koji ima mogućnost praćenja svih kamera, vrlo je lako da se provalnik spreči u krađi. Sa druge strane, video materijal može poslužiti kao dokaz na sudu ukoliko do provale dođe.

Ugradite sigurnosne brave na najbolji način

Na žalost, veći broj građana nema mogućnost da priušti sebi ugradnju alarmnih sistema i video nadzora. Ali zato, obezbedite sebi kvalitena ulazna vrata i sigurnosne brave. Ukoliko va je potreban bravar u Beogradu, MasterCode stručni tim vrši ugradnju svih vrsta brava bez oštećenja vrata.