Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Zaleđena brava na autu – rešite problem na najlakši način

Odlazak na posao u zimskom periodu može biti stresan ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi, već i zbog niskih temperatura zbog kojih će vam biti neophodno da provedete neko vreme dok očistite auto od snega i leda. A dodatnu glavobolju može zadati zaleđena brava na autu. Iz tog razloga, da ne biste gubili vreme na čekanje majstora da vam poogne oko otvaranja brave, prikazaćemo vam trikove na koji način odlediti zaleđenu bravu bez oštećenja.
zaleđena brava

Isprobajte sve brave

Ukoliko imate sreće i jedna strana auta vam je okrenuta ka sunčanoj strani, postoji šansa da je neka brava manje zaleđena. Iz tog razloga, prvo proverite svaku bravu pojedinačno da li može da se otključa bez dodatnih komplikacija. Ukoliko je to moguće, otvorite vrata i potom otključajte brave sa unutrašnje strane.

Proverite bravu na gepeku

Često se dešava da je u većoj meri zaleđena brava na vratima u odnosu na bravu na gepeku. Zato, pre nego što krenete u odmrzavanje brava od bočnih vrata, pokušajte da otljučate gepek. Ukoliko primetite da brava mođe da se otključa bez rizika da se slomi ključ, otključajte gepek a onda sa unutrašnje strane otključajte auto.

Zagrejte ključ

Još jedan od jednostavnih načina da odledite zaleđeu bravu je da pomoću upaljača zagrejete ključ, a onda ključ ubacite u bravu. Ukoliko je napolju niska temperatura, verovatno se zaleđena brava neće odmrznuti odmah i zbog toga je neophodno da ponovite nekoliko puta zagrevanje ključa i jegovo ubacivanje u bravu.

Sprej za odleđivanje

Jedan od najednostavnijih načina da odledite bravu je da iskoristite sprej za odleđivanje brava. Jednostavno naprskajte sprej i zaleđena brava će se za nekoliko trenutaka otpiti. Ovaj sprej možete nabaviti u većini radnji u kojima se prodaje auto kozmetika. Ali, u ovom slučaju treba imati na umu da sprej ne držite u autu, jer ako je zaleđena brava, svakako nećete moći da iskoristite sprej.

Zaleđena brava – brzo rešenje uz pomoć profesionalca

Ukoliko vam prethodni saveti nisu pomogli ili vam se možda desilo da ste oštetili ključ od auta, pozovite bravara. Ako vam je potreban bravar u Beogradu, tim BRAVAR NON STOP vam stoji na raspolaganju 24 h.