Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Da li je zamena brave ispravna odluka kada iznajmite stan

U Srbiji, a posebno u Beogradu i Novom Sadu je sve veća potražnja za iznajmljivanje stanova. Zakupci su najčešće studenti ili mladi parovi koji su nakon završetka studija odlučili da se ne vrate u svoj rodni kraj, već da pokušaju da svoj život nastave u nekom drugom gradu. Međutim, svako ko je ikada bio u potrazi za stanom zna koliko to može biti opterećujuće. A onda, čak i kada pronađete nešto što vam odgovara, postavlja se pitanje privatnosti i sigurnosti. I zato nije retka dilema zakupaca da li je zamena brave nakon useljenja ispravna stvar o kojoj treba razmišljati. Iz tog razloga ćemo vam u nastavku predstaviti zašto je to praktično neophodna stvar i na koji način da u to ubedite stanodavca.
Zamena brave

Šta treba da znate pre nego što iznajmite stan

Potraga za pristojnim stanom za iznajmljivanje može biti zahtevna i oduzimati puno vremena. Međutim, ma koliko to bio naporan posao, morate da znate da nije lako doneti odluku koji je stan po vašoj meri. Pre svega, napravite plan koji je najkraći period zakupa. Ukoliko je zakup stana privremeno rešenje od nekoliko meseci, onda možete biti fleksibilniji kada je potraga u pitanju. Međutim, ukoliko ne nameravate da u skorije vreme kupite svoju nekretninu, ili da odete u neko drugo mesto, onda vam se više isplati zakup stana u kome ćete boraviti duže vreme. U ovom slučaju, sigurno vam nije u planu ponovna selidba u roku od par meseci i ponovna potraga za novim stanom.

Obavezno potpišite ugovor o zakupu

Veoma je važno da pogledate što više stanova koji su u prihvatljivom cenovnom okviru. Na taj način ćete imati priliku da upoznate stanodavce i već na prvu loptu procenite da li vam se dopadaju. Jer, kao što ima problematičnih zakupaca, isto tako ima i stanodavaca. Iz tog razloga otvoreno pregovarajte o uslovima izdavanja i šta su prava i obaveze obe strane. Takođe, poželjno je da napavite i ugovor o zakupu koji vas može zaštiti ukolko nastanu neki problemi od strane stanovaca. I naravno, imajte na umu da ćete prilikom potpisivanja ugovora morati dati depozit koji je najčešće u visini mesečne kirije, kao i da platite kiriju za tekući mesec.

Zamena brave kao prvi korak u postizanju sigurnosti u iznajmljenom stanu

Kada iznajmljujete stan, imajte na umu da vi niste prvi zakupci. Samim tim, ko zna koliko osoba može imati ključ od vašeg stana. Pored toga, bez obzira što vam stanodavac izgleda korektno i da će poštovati vašu privatnost. neka zamena brave bude jedan od prvih izdataka u vašem novom stanu. I obavezno na fin način skrenite pažnju stanodavcu da je zamena brave nešto što ćete prvo uraditi nakon useljenja. Pokušajte da mu date do znanja da ne sumnjate u njega, već možete reći da je to praksa koju vi uvek radite nakon useljenja u novi stan. Da ćete sve troškove koje zamena brave snosi, vi platiti i da ćete nakon iseljenja stanodavcu dati nove ključeve.

Povoljna zamena brave

Zamena brave može biti jednostavna ukoliko imate iskustva u tome. Ukoliko nemate, a želite da zamenite cilindričnu bravu, više o tome možete pročitati ovde. Međutim, ukoliko nemate vremena da se bavite time, MasterCode bravarska radnja je tu za vas. Pored velikog izbora sigurnosnih brava, naš tim ih i ugrađuje. Zato, ako želite da zamenite staru bravu, pozovite nas!