Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Evo zašto su metalna ulazna vrata dobar izbor za sigurnost vašeg doma

Kako izabrati dobra ulazna vrata je pitanje koje mnoge muči. Ali to nije bez opravdanja. Pre svega, u moru različitih modela teško je opredeliti se za jedan. A i kada se odlučite, i dalje ostaje pitanje da li ste napravili dobar izbor. Zato, ako imate ovakvu nedoumicu, metalna ulazna vrata su rešenje! Ona će vam pružiti sigurnost, a postoji veliki izbor modela koji se mogu uklopiti u različiti ambijent.
metalna ulazna vrata

Metalna ulazna vrata – sinonim za sigurnost

Metalna ulazna vrata imaju jednu veoma važnu karakteristiku, a to je velika izdržljivost i otpornost na velike sile. To znači da, ukoliko imaju dobre sigurnosne brave, ova vrata se gotovo ne mogu obiti. Odnosno, veoma je teško. Ova masivna vrata čak mogu odolevati velikim pritiscima poput obijanja pajserom.
Osim toga, treba imati na umu da su ulazna vrata na kući izložena i klimatskim faktorima poput sunca i kiše. Zbog toga se ne preporučuju drvena vrata, jer se vremenom suše i krive. Međutim, metalna ulazna vrata koja imaju veliki procenat čelika će odolevati svim vremenskim uslovima. Jednom rečju, kada kupite ovakva vrata, o njihovoj zameni nećete morati da razmišljate decenijama.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine

Kao što smo naveli, osim okvira i samih vrata, važno je obratiti pažnju i na dodatne elemente kao što su sigurnosne brave i šarke. Oni takođe imaju važnu ulogu u pružanju sigurnosti. Naime, na tržištu postoji veliki broj tipova sigurnosnih brava. Naravo, preporučuje se da se za ulazna vrata izabere komplikovaniji sistem zaključavanja. Na taj način provalniku će biti potrebno više vremena da obije bravu. Samim tim, povećava se šansa da će provalnik odustati.
Takođe, obratite pažnju od kog materijala su napravljene šarke. Najbolje su one najizdržljivije, odnosno napravljene najvećim delom od čelika. Ovakve šarke će biti pouzdan partner protiv provalnika jer onemogućavaju obijanje pomoću pajsera.

Dodatni sistemi zaštite za metalna ulazna vrata

Ukoliko smatrate da kvalitetna ulazna vrata i dobra sigurnosna brava nisu dovoljni za zaštitu vašeg životnog prostora, postoje dodatni sistemi. Pre svega, postoji mogućnost uradnje sistema za ojačavanje vrata. Ovakvi sistemi mogu biti vertikalni i horizontalni, a sprečavaju da dođe do krivljenja vrata. Naravno, postoji mogućnost da se ovi sistemi „prikriju“ i da ne utiču na izgled vrata.
Naravno, dodatni izvori zaštite mogu biti i alarmni sistemi, kao i video nadzor. Danas je razvoj tehnologije doveo do toga da više ne moraju da se buše zidovi kako bi se ovi sistemi ugradili.
Za pravi izbor pitajte profesionalce
Nije jednostavno odabrati dobra ulazna vrata. Jer, upravo zbog toga koliko koštaju, treba očekivati i odgovarajući vek trajanja kao i sistem zaštite. Zato bi trebalo da se prilikom donošenja odluke konsultujete sa profesionalcima. Ukoliko se dvoumite oko izbora sigurnosne brave, Master Code tim vam stoji na raspolaganju!