Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Najsigurnije brave za decu

Roditelji koji imaju decu između 7 i 10 godina znaju koliko je strašno kada moraju nekad, barem na kratko, da ih ostave same u stanu. Jer, u ovom periodu deca su donekle samostalna i realno gledajući mogla bi ostati i par sati sama. Međutim, kada ste roditelj, kroz glavu Vam prolazi hiljadu rizičnih situacija koje se mogu dogoditi dok ste odsutni. Jedan od načina da Vaša deca budu bezbednija jeste i da ugradite bravu koja je jako praktična, a koja pruža maksimalnu sigurnost.

Najsigurnije brave za decu

Najčešći problemi sa klasičnim bravama

Klasične brave često nisu najbolja opcija kada imate decu. Naime, kada imate ovakvu bravu, onda morate stalno podsećati decu da se zaključavaju kada ostanu sami. Ali, to još i dođe kao najmanji problem, jer u svakom trenutku možete podsetiti dete da se zaključa. Međutim, mnogo ozbiljniji problem je kada dete iz nekog razloga ne može da otključa vrata, a ključ je u bravi. Ili ključ zaglavi, pa ne možete sa spoljne strane da otvorite. Ovakva situacija sprečava i Vas da otključate sa druge strane, a panika koja nastane u tom trenutku Vas sprečava da razmišljate racionalno.
Međutim, da biste izbegli ovakve situacije, postoje brave koje se automatski zaključavaju, pa se na ovaj način može eliminisati problem da ključ ostane zaglavljen sa unutrašnje strane.

Cilindrični sigurnosni uložak sa kuglom

Da biste izbegli panične situacije, a da pritom možete da budete sigurni da je Vaše dete bezbedno u stanu, umesto običnog cilindričnog uloška stavite sigurnosni cilindrični uložak sa kuglom.
Naime, ovakav tip brave sastoji se iz cilindra i različitih kvaka. Odnosno, sa spoljne strane se nalazi klasična kvaka, dok se sa unutrašnje nalazi kugla. Glavna prednost cilindrične brave sa kuglom je u tome što se sa zatvaranjem vrata automatski zaključavaju. Na taj način ćete biti sigurni da će stan biti zaključan (naravno, neophodno je da skrenete pažnju deci da ne otvaraju vrata nepoznatima). Pored toga, otključavanje ovakve brave sa unutrašnje strane je mnogo jednostavnije u odnosu na klasičnu: potrebno je samo okrenuti kuglu. Odnosno, za otključavanje sa unutrašnje strane nije neophodan ključ. Što se tiče otključavanja sa spoljašnje strane, ono je isto kao i u slučaju klasične brave.

Ugradnja cilindra sa kuglom

Zamena ovakvog tipa brave je isto kao i u slučaju klasičnog cilindra, razlika je samo u zameni unutrašnje kvake. A i ovakva kvaka se menja na gotovo isti način kao i obična. Ukoliko želite da ugradite sami bravu, a pritom nemate iskustva, instrukcije kako da to obavite najjednostavnije možete pročitate ovde.
Međutim, ukoliko nemate vremena da sami menjate, mi možemo da uradimo umesto vas! Master code bravarska radnja vrši zamenu svih vrsta brava bez ikakvih oštećenja, a stojimo Vam na raspolaganju svakog dana 24 sata!