Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Trikovi kako sprečiti obijanje automobila

U većim gradovima obijanje i krađa automobila je svakodnevna pojava. Ukoliko nemate obezbeđeno sigurno parking mesto, onda vaš automobil vrlo lako može postati meta lopova. Ali bez brige, postoje načini koji mogu sprečiti obijanje automobila. U nastavku pročitajte koji to jednostavni trikovi mogu odbiti lopova od provale automobila.
obijanje automobila

Alarmi – pouzdani partner

Lopovi najčešće imaju taktiku da što brže i što neprimetnije obiju i ukradu automobil. Posebno ukoliko se auto nalazi na prometnom mestu. Zbog toga ugradanja alarmnih sistema može sprečiti obijanje automobila. Naime, aktivacija alarmnog sistema može skrenti pažnju na provalnika, tako da oni najčešće odmah odustaju od obijanja ukoliko primete da automobil poseduje alarm. A čak i za one veštije provalnike pronađen je način da odustanu od obijanja. Naime, jednostavniji alarni sistemi se lakše mogu utišati. Ali, najsavremeniji sistemi se vezuju elektronski za elektronsku bravu, pa je potrebno dosta vremena kako bi se pronašao sistem za utišavanje. Ukoliko želite da ugradite alarmni sistem, Master Code tim vam stoji na raspolaganju!

Nalepnice mogu sprečiti obijanje automobila

Ovlašćeni serviseri za ugradnju alarmnih sistema često predlažu svojim klijentima da na istaknutom mestu na automobilu stave nalepnicu koja ističe da je ugrađen alarmni sistem. Ovaj jednostavan trik u velikoj meri može uticati na lopova da odustane od krađe. Naime, ovaje nalepnice ukazuju na to da je alarmni sistem ugrađen kod pouzdanog servisera. A sa druge strane govori o pouzdanosti samog alarma. Iz tog razloga lopovi će se najčešće opredeliti za „lakši plen“ i odustati od vašeg auta.

Kako sprečiti obijanje automobila uz pomoć elektronske brave

Još jedan od načina kako sprečiti obijanje auta jeste i ugradnja kvalitetne brave. Naime, danas na tržištu postoji veliki izbor pouzdanih brava koje „otežavaju posao“ provalnicima. Stručnjaci savetuju da je idealna kombinacija posebna ugradnja alarmnog sistema i posebna ugradnja elektronskih brava. Ovakva ugradnja u velikoj meri otežava provalnicima. U slučaju da planirate ugradnju ili zamenu elektronske brave, posetite Master Code bravarsku radnju. Naš tim će vam pomoći da odaberete najsigurniju vrstu brave!

Zamena sistema otvaranja haube

Lopovi se na različite načine dovijaju kako bi utišali alarm. Jedan od načina je da otvore haubu, a onda pomoću pene ili krpe utišaju alarm. Zato bi najbolje bilo da zamenite mehanizam otvaranja haube. Odnosno, da sprečite otvaranje haube spolja. Na taj način ćete otežati provalniku, a on će u nekom trenutku odustati od obijanja. Ukoliko se hauba vašeg automobila može jednostavno otvoriti, razmislite da posetite mehaničara u skorije vreme.

Mobilni telefon kao spas

Mnogi vozači pronašli su način kako da lociraju svoj automobil u slučaju da dođe do krađe. Naime, ostavljanje mobilnog telefona u skrivenu fioku u automobilu može vam biti od pomoći ukoliko se automobil ukrade. Sigurni smo da imate stari mobilni telefon koji ne koristite. Zato, zamenite bateriju kako bi trajala što duže i ubacite pripejd karticu u telefon. Zatim, stavite na neko skriveno mesto telefon i isključite zvono. U slučaju krađe automobila, uz pomoć lokacije telefona policija može veom lako pronaći vaš auto.

Važnost odabira parking mesta

Ukoliko ste u situaciji, uvek birajte parking mesto koje je prometno. Na taj način ćete omogućiti da neko primeti da lopov obija vaš automobil. Samim tim, veće su šanse da se spreči provala. Takođe, potrudite se da menjate parking mesta. Naime, lopovi često obijaju automobile za koje veruju da su duže vremena parkirani. Zbog toga, barem jednom u dva dana provozajte svoj automobil i preparkirajte ga.