Cara Nikolaja II 38, Vračar, Beograd

Bezbednosna zaštita poslovnog prostora

Bez obzira da li imate malu porodičnu firmu, ili veliku kompaniju, verujemo da je jedno od ozbiljnijih pitanja kako najbolje zaštiti poslovni prostor. Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan. Naime, zaštita poslovnog prostora bi trebalo da uključuje više različitih nivoa zaštite. To koje bi nivoe zaštite trebalo da imate zavisi od mnogih faktora. U nastavku pročitajte naše savete kako da na najbolji način obezbedite svoj poslovni prostor.
poslovni prostor

Zaštita poslovnog prostora u zavisnosti od lokacije

Jedan od glavnih faktora koji utiče na bezbednost firme je lokacija. Zaštita poslovnog prostora se može razlikovati u zavisnosti od toga da li imate firmu na periferiji, ili u blizini naselja.
Ukoliko je Vaša firma na periferiji i donekle izolovana, potrebno je da više pažnje usmerite na obezbeđivanje prostora. Ako delite prostor sa više firmi, onda u dogovoru sa ostalim preduzetnicima možete da zajedno radite na bezbednosti.

Osnovna zaštita poslovnog prostora – ograda i kapija

Visoka ograda i kapija su osnovne stavke za bezbednost firme. Ovo je posebno važno ako se ona nalazi van naseljenog mesta, gde postoji mala šansa da neko ugleda provalnika. Visoka ograda napravljena od čvrstih materijala mogu pokolebati provalnika, jer ga mogu fizički sprečiti da dođe do poslovnih prostorija.
Dodatna zaštita poslovnog prostora može biti i otvaranje kapije pomoću specifičnog ključa, ili šifre. Ovo je posebno značajno ukoliko imate u firmi dragocene kabaste stvari, koje provalnici ne mogu preneti preko ograde.

Dobra sigurnosna vrata – pouzdana zaštita poslovnog prostora

Ulazna vrata u firmu su jedan od ključnih faktora sigurnosti. Zbog toga je neophodno izabrati sigurnosna vrata napravljena od čvrstih i izdržljivih materijala, sa jakim šarkama. Takođe, neophodno je obratiti pažnju i na sigurnosne brave. Najbolje bi bilo da izaberete sefovske brave, ili brave sa više tačaka zaključavanja.
Dobra kombinacija sigurnosne brave i vrata sigurno će bitno uticati da zaštita poslovnog prostora bude na odgovarajućem nivou. Više o sigurnosnim bravama i blindiranim vratima možete pročitaiti ovde i ovde.

Alarm – neizostavna stavka

Alarm i alarmni sistemi trebalo bi da budu izbor svih preduzetnika koji vode računa o bezbednosti poslovnog prostora. Ovakva zaštita poslovnog prostora ima ulogu da emitovanjem zvuka natera provalnika da odustane od provale. Ali istovremeno sa aktivacijom alarma, šalje se signal u policijsku stanicu. Pa i na ovaj način provala može biti sprečena. Više o alarmnim sistemima možete pročitati ovde.

Video nadzor

Video nadzor je važan elemenat čiji se benefit vidi tek ukoliko dođe do provale. Odnosno, video nadzor je indirektna zaštita poslovnog prostora. Međutim, video snimci su dobar dokazni materijal koji može pomoći u otkrivanju počinioca. Ugradnja video nadzora na ključnim tačkama može u velikoj meri omogućiti i da se provalnik odvrati od obijanja. Naime, veliki broj provalnika odustane kada shvati da može biti identifikovan pomoću video snimka.

Obratite pažnju na prozore

Prozori su često slaba tačka poslovnih prostorija. Da biste sprečili ulazak provalnika kroz prozor, morate ih obezbediti. Stavite neprobojna stakla, ugradite okove koji omogućavaju zaključavanje i sprečićete da dođe do obijanja prozora.

Ukoliko se budete pridržavali naših saveta, sigurni smo da će zaštita poslovnog prostora biti na visokom nivou. Ne dozvolite provalnicima da naruše Vašu sigurnost i bezbednost.
Master Code bravarska radnja stoji Vam na usluzi! Naš profesionalni tim vrši ugradnju i servisiranje sigurnosnih brava i vrata, okova i alarma.